Geplaatst op Geef een reactie

Yesss het is een feit! BrainBalancebyMarijke is in de lucht!

Wat supertof dat jij mijn eerste blog leest. En deze blog schrijf ik net voor mijn eigen vakantie, wetende dat mijn examen voor de deur staat! Ik heb daar dubbele gevoelens over, want o man wat ben ik er klaar voor aan de slag te gaan mijn kennis met jou te mogen delen over BrainBalance, maar oh jee dat examen! En weet je, even geleden zag ik er best wel tegenop, we hebben zoveel geleerd van zoveel diverse docenten, als ik er over nadenk echt gewoon teveel om in mijn hoofd te stampen voor het examen. Maar anderzijds weet ik ook hoeveel ik al weet omdat ik ook zelf elke dag aan de slag ben geweest met Brain Balance, de kennis heb opgesnoven, aan de lippen heb gehangen van de docenten (nou ja niet echt dan he;-)) en zoveel praktisch al heb toegepast dat ik er eigenlijk wel klaar voor ben!

En wat was het een reis, het eerste deel heel erg persoonlijk, door zoveel heengegaan en aanpassingen gedaan in mijn dagelijkse leven en het heeft mij al zoveel gebracht! Naast dat ik mezelf beter snap, weet waarom ik deed wat ik deed en nog belangrijker hoe ik dit aan kan passen (daar waar ik wil) zodat ik met minder stress en met meer energie door het leven kan, heb ik ook meerdere stappen gezet op het gebied van mijn gezondheid. Ik had maandelijks migraine aanvallen, nu af en toe nog een hoofdpijntje, ik had ontzettende last van hooikoorts, nu af en toe een niesje en een snotneus, ik had eczeem plekken, nu niet meer, ik kon slecht over bepaalde geurtjes waar ik nu minder last van heb, en ik ben inmiddels zo’n 8 kilo kwijt, en ik was niet eens bewust op dieet;-). Ik voel me dus ook gezonder maar bovenal ben ik zo blij dat ik nu de bestuurder van mijn brein ben en niet de bijrijder.

Uit onderzoek blijkt dat naar verwachting in 2030 mentale ziekten zoals Parkinson, Alzheimer, dementie, depressie en burn-out, de grootste ziektelast ter wereld zullen vertegenwoordigen, dit heeft alles te maken met een disbalans in ons leven. Daarnaast krijgen volwassenen op latere leeftijd veel te maken met chronische klachten en ontstekingen, ook dit heeft veelal te maken met onze manier van leven. Ons brein is niet zo snel ontwikkelt als dat de wereld in sneltreinvaart wel ontwikkeld is en werkt nog steeds met een aantal basisprogrammeringen waar wij in onze huidige maatschappij tegenaanlopen. Gooi daar nog het sausje over van de invloed van datgeen we mee hebben gemaakt, invloed vanuit opvoeding, cultuur etc. en de eisen die de moderne maatschappij aan ons stelt. Logisch dat als je niet weet hoe je brein werkt je makkelijk in disbalans kan raken. Maar als je wel weet hoe je brein werkt en hoe je jezelf weerbaar kunt maken, zodat je als je even uit balans raakt ook weer weet hoe je terug moet schakelen, draagt dat bij aan het voorkomen van deze disbalans. Voor een brein in balans heb je minder stress, overprikkeling en ongezonde voeding nodig en méér ontspanning, slaap en gezonde voeding nodig.

Ik heb de afgelopen weken hard gewerkt, gebrainstormd en gecreëerd en weet waarmee ik voor nu mijn klanten wil gaan helpen en hoe ik dat wil gaan doen. Dit alles vind je op mijn website. Als jij ook aan de slag wil met jouw brein en de juiste balans voor jouzelf wilt gaan ontdekken, ik ben er klaar voor en jij bent meer dan welkom!

Geef een reactie