Geplaatst op Geef een reactie

“Wat vindt jouw man daar wel niet van?”

Afgelopen week ben ik een paar dagen in Malaga geweest. Ik ging samen met een aantal vrouwelijke onderneemsters op Worqation, op een fantastische plek even uitzoomen, weg van de dagelijkse drukte, alles even loslaten en volledig de focus leggen op MIJ.

Een aantal jaren geleden zou ik daar heel erg veel moeite mee hebben. Want tsja ik ben moeder, echtgenoot, dochter, zus, vriendin, onderneemster. Ik sta dus altijd voor iedereen klaar, dat is heel normaal, toch? En alleen al het feit dat ik om me heen hoor; “ga jij zoveel dagen alleen weg?”, “En je man en kinderen gaan niet mee?”, “Kan jij dat zoveel dagen alleen weg van huis?”, ” Wat vindt jouw man daar wel niet van?”, “Ik zou dat echt niet kunnen hoor”, “Ach dat lijkt me zalig maar dat kan ik niet”. bevestigt mijn gedachten dat velen van ons hetzelfde er in staan. Ik hoor dus niet het oordeel erin van wat mensen hiervan denken, maar wel dat ze het zichzelf niet gunnen of er met hun hoofd niet bij kunnen dat ik dit doe, omdat dat de programmering is van hun brein. En dat is zo jammer! We staan altijd maar voor anderen klaar, zeggen niet snel nee en gaan aan onszelf dan vaak voorbij.

Als jij altijd ja zegt tegen een ander , hoevaak zeg je dan nee tegen jezelf? Het is zo belangrijk jezelf op de eerste plek te zetten! En nee dat is niet egoïstisch, dat is wat de maatschappij ons vertelt, wat jij gelooft, wat in jouw hoofd zit als programmering.

Nu weet ik wel beter. Ik moet eerst voor mezelf klaarstaan, mezelf de tijd en rust gunnen om bij te tanken, uit te rusten, me te ontwikkelen en blij te zijn met wie ik ben en waar ik voor sta, als echtgenoot, moeder, onderneemster,….. Pas dan kan ik ook goed voor een ander klaar staan en de liefde en aandacht geven die zij nodig hebben.

De vragen en reacties die ik krijg op het feit dat ik alleen weg ga zeggen niets over mij, maar zeggen iets over de ander. Ik heb namelijk ook heel veel andere reacties gekregen; “ach wat heerlijk meid! Geniet ervan!”, “Oh dat is je zo gegund!”, “je werkt er hard voor, jij verdient dat!”, “wat goed dat je dat doet!”. Degenen die dit tegen me zeggen zijn heel anders geprogrammeerd en vaak gunnen zij het zichzelf ook iets voor zichzelf te doen. Ik gun het mezelf ook, omdat ik weet dat ik door ook voor mezelf te kiezen en dingen te doen waar ik van oplaadt en blij wordt een leuker en liever mens ben. En mijn man? Die gunt me dat ook, omdat hij van me houdt, me door en door kent en weet wat ik nodig heb.

En jij? Kies jij voor jezelf? Of vind je dat lastig? Voel je je schuldig? Zou je het heel graag willen? En dat hoeft niet perse een Worqation te zijn hè? Het kan ook een dagje of een nachtje weg zijn. Gun het jezelf, ik gun het jou ook!

‘Als Brain Balance Coach help ik jou de onvoorstelbare mogelijkheden te leren begrijpen van je brein, zodat jij kunt veranderen en gezonder en gelukkiger in het leven kunt staan. 1 oktober start mijn Brein in Balans Programma waarin ik jou in 12 weken leer je onderbewuste gedrag te veranderen, waardoor jij je bijna als vanzelf gaat ontwikkelen en jij je oude patronen gaat doorbereken en zo ECHT je doel gaat bereiken. Meer info over dit programma vind je hier.

Geplaatst op Geef een reactie

Yesss het is een feit! BrainBalancebyMarijke is in de lucht!

Wat supertof dat jij mijn eerste blog leest. En deze blog schrijf ik net voor mijn eigen vakantie, wetende dat mijn examen voor de deur staat! Ik heb daar dubbele gevoelens over, want o man wat ben ik er klaar voor aan de slag te gaan mijn kennis met jou te mogen delen over BrainBalance, maar oh jee dat examen! En weet je, even geleden zag ik er best wel tegenop, we hebben zoveel geleerd van zoveel diverse docenten, als ik er over nadenk echt gewoon teveel om in mijn hoofd te stampen voor het examen. Maar anderzijds weet ik ook hoeveel ik al weet omdat ik ook zelf elke dag aan de slag ben geweest met Brain Balance, de kennis heb opgesnoven, aan de lippen heb gehangen van de docenten (nou ja niet echt dan he;-)) en zoveel praktisch al heb toegepast dat ik er eigenlijk wel klaar voor ben!

En wat was het een reis, het eerste deel heel erg persoonlijk, door zoveel heengegaan en aanpassingen gedaan in mijn dagelijkse leven en het heeft mij al zoveel gebracht! Naast dat ik mezelf beter snap, weet waarom ik deed wat ik deed en nog belangrijker hoe ik dit aan kan passen (daar waar ik wil) zodat ik met minder stress en met meer energie door het leven kan, heb ik ook meerdere stappen gezet op het gebied van mijn gezondheid. Ik had maandelijks migraine aanvallen, nu af en toe nog een hoofdpijntje, ik had ontzettende last van hooikoorts, nu af en toe een niesje en een snotneus, ik had eczeem plekken, nu niet meer, ik kon slecht over bepaalde geurtjes waar ik nu minder last van heb, en ik ben inmiddels zo’n 8 kilo kwijt, en ik was niet eens bewust op dieet;-). Ik voel me dus ook gezonder maar bovenal ben ik zo blij dat ik nu de bestuurder van mijn brein ben en niet de bijrijder.

Uit onderzoek blijkt dat naar verwachting in 2030 mentale ziekten zoals Parkinson, Alzheimer, dementie, depressie en burn-out, de grootste ziektelast ter wereld zullen vertegenwoordigen, dit heeft alles te maken met een disbalans in ons leven. Daarnaast krijgen volwassenen op latere leeftijd veel te maken met chronische klachten en ontstekingen, ook dit heeft veelal te maken met onze manier van leven. Ons brein is niet zo snel ontwikkelt als dat de wereld in sneltreinvaart wel ontwikkeld is en werkt nog steeds met een aantal basisprogrammeringen waar wij in onze huidige maatschappij tegenaanlopen. Gooi daar nog het sausje over van de invloed van datgeen we mee hebben gemaakt, invloed vanuit opvoeding, cultuur etc. en de eisen die de moderne maatschappij aan ons stelt. Logisch dat als je niet weet hoe je brein werkt je makkelijk in disbalans kan raken. Maar als je wel weet hoe je brein werkt en hoe je jezelf weerbaar kunt maken, zodat je als je even uit balans raakt ook weer weet hoe je terug moet schakelen, draagt dat bij aan het voorkomen van deze disbalans. Voor een brein in balans heb je minder stress, overprikkeling en ongezonde voeding nodig en méér ontspanning, slaap en gezonde voeding nodig.

Ik heb de afgelopen weken hard gewerkt, gebrainstormd en gecreëerd en weet waarmee ik voor nu mijn klanten wil gaan helpen en hoe ik dat wil gaan doen. Dit alles vind je op mijn website. Als jij ook aan de slag wil met jouw brein en de juiste balans voor jouzelf wilt gaan ontdekken, ik ben er klaar voor en jij bent meer dan welkom!