Masterclass Brainfood

Brainfood is not a diet but a lifestyle.

Ben jij benieuwd welke voedingsstoffen goed zijn voor je brein en waarom het zo belangrijk is je brein goed te voeden? Doe dan mee aan een Masterclass Brainfood!

Door brainfood toe te passen in je dagelijks voedingspatroon beïnvloed je direct de manier waarop je je voelt, denkt en gedraagt. Je brein heeft gezonde voeding nodig om optimaal voor jou te kunnen functioneren.  Hierdoor blijf jij beter in balans en ben je weerbaarder tegen stress!

Wil jij weten hoe je Brainfood toe kunt gaan passen in je dagelijks leven en wat je daarvoor moet doen? 

Ik deel graag mijn kennis met je en aan het einde van de Masterclass weet je:

 • waarom je de juiste voeding binnen moet krijgen waardoor je je zowel mentaal als fysiek beter voelt;
 • welke voedingsstoffen jouw brein nodig heeft  om goed te zorgen voor jouw  brein en jouw brein daardoor weer beter voor jou zorgt;
 • hoe jouw brein voedingsstoffen verwerkt en wat je brein ermee doet;
 • welke voedingsstoffen funest zijn voor een goede werking van jouw brein;
 • welke invloed stress heeft op jouw dagelijkse voedings- en eetpatroon;
 • hoe jouw darmen jouw brein beïnvloeden;
 • hoe je brainfood als lifestyle toe kunt passen in jouw dagelijkse leven.

Na de Masterclass ontvang je een checklist per mail waarmee je, in direct toepasbare stappen, Brainfood toe kan passen in jouw dagelijkse leven en deel ik een aantal heerlijke brainfoodrecepten met je voor het ontbijt, lunch én diner.

Data en locaties Masterclasses

Op dit moment is er nog geen nieuwe datum gepland voor de live editie.

Klik hier voor de online Masterclasses!

Door op de datum te klikken ga je naar de shop, daar kan je je opgeven.

Deze Masterclass is ook te boeken voor groepen, neem even contact met me op voor alle ins en outs!

“De masterclass Brainfood was voor mij een gamechanger. Was altijd al wel op mijn eigen manier bezig met gezonde voeding. Maar eigenlijk deed ik maar wat. Marijke geeft je inzicht in hoe je brein werkt en welke voeding er nodig is om je brein goed te laten werken. Je gaat dus snappen waarom je wat eet. Met een paar kleine aanpassingen in mijn eetgewoonten merkte ik vrijwel direct dat ik me fitter ging voelen en beter ging functioneren. Ben blij met de opgedane kennis.”

Dènis


Brainfood is een onderdeel van de 7 pijlers van Brain Balance:

 • Breinkennis > Je hersenen bestaan uit verschillende gebieden, en al deze gebieden werken continu samen om diverse systemen aan te sturen in jouw lichaam. In deze hersengebieden zitten ook jouw bewuste en onbewuste systemen, de juiste balans daartussen creëren is ontzettend belangrijk, anders raak je in disbalans. Ik leer je de belangrijkste functies en werking van je brein zodat jouw brein geen loopje met je neemt maar jij de regie in handen krijgt.
 • Stress > Gelukkig hebben we een heel mooi stress systeem die voor ons werkt als het nodig is! Stress is dus niet per definitie verkeerd, je hebt stress nodig om te kunnen overleven. Alleen is het te vaak zo dat wij in de moderne wereld van nu dit stress systeem verkeerd en te vaak gebruiken waardoor we vaak te veel stress ervaren en dit zorgt ervoor dat je je lichamelijk en mentaal slecht kan voelen. Op de juiste manier omgaan met stress en weten hoe je je stress systeem steeds in balans brengt, daarmee ga ik je helpen.
 • Ontspanning > Je brein werkt de hele dag voor je! And sometimes it just need a break! Maar we vergeten soms hoe, we blijven onze hersenen maar aanzetten en overvragen ons brein, waardoor je mentale disbalans kunt ervaren. Ik leer je niet alleen hoe je het beste kunt ontspannen maar ook waarom dit zo goed is waardoor je ook echt meer ontspanning toe wilt voegen in je dagelijkse leven.
 • Beweging > Ik kan heel veel vertellen over waarom bewegen zo goed voor je is! In de basis weten we het wel, maar bewegen heeft zoveel voordelen voor je brein! Ik vertel je waarom het zo goed is en wat je zou kunnen doen, je hoeft echt niet elke dag naar de sportschool of marathons te lopen, beloofd!
 • Brainfood en supplementen > We krijgen tegenwoordig niet meer voldoende voedingsstoffen binnen via onze dagelijkse voeding, maar hebben wel de juiste voedingsstoffen nodig om ons brein (en daarmee ons hele systeem) goed te kunnen laten functioneren. Ik leer je waarom dit zo belangrijk is, welk effect het heeft en wat je het beste kunt doen, toegepast op jouw situatie, want elk mens is anders.
 • Omgeving > Je hebt het vast wel eens gehoord, jij bent het gemiddelde van de 5 mensen waar je het meest mee om gaat. Jouw omgeving beïnvloed jouw brein de hele dag, niet alleen de mensen om je heen, maar ook je sociale netwerk, je werk, waar je woont etc. Jezelf in een positieve omgeving bevinden en daarin de juiste keuzes maken is dan ook ontzettend belangrijk voor je, ik help je met de juiste keuzes te maken.
 • Slaap > Voldoende goede slaap heb je nodig om de prikkels van de dag te kunnen verwerken en je immuunsysteem voor je aan het werk te laten gaan zodat ze een ‘schoonmaakbeurtje’ in je brein kunnen houden. Ik ga met je kijken naar jouw slaapritme en onderzoeken hoe jij het beste slaapritme kunt vinden, die overigens in de ochtend al begint!

“Balance is not something you find, it is something you create”

Jana Kingsford

Contact

Parallelweg 36, Emmen
T: 06 – 44193900 E: info@brainbalancebymarijke.nl