Masterclass Stress & Ontspanning

Luister naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen.

De manier waarop jij omgaat met stress en hoe jij denkt over stress zal jouw stressniveau bepalen. Wil jij leren om op de juiste manier om te gaan met stress, wil je weten hoe je je stress systeem steeds weer in balans brengt en hoe jij je kunt ontspannen ook in tijden van stress? Doe dan mee aan de Masterclass stress & ontspanning.

Stress en Ontspanning zijn allebei pijlers binnen Brain Balance en dat is niet voor niets! Een goede balans houden tussen deze twee is een MUST voor een brein in balans. Mag je dan nooit meer stress hebben? Zeker wel! Stress hoort bij ons leven, sterker nog, zonder stress zou jij het niet overleven! Maar teveel en/of langdurige stress maakt je ziek, zowel lichamelijk als geestelijk. Tijdens deze Masterclass deel ik mijn kennis over stress met je en aan het einde van de Masterclass weet je:

–       wat stress is, hoe jouw stress systeem er uit ziet en hoe je de symptomen kunt herkennen;

–       wat stress met je doet / kan doen en wanneer stress positief en negatief is;

–       wat jouw gaspedaal en rempedaal is en hoe je de balans hiertussen kunt vinden;

–       welke invloed ontspanning heeft op stress en hoe jij ECHT kunt ontspannen;

–       wat ademhalingsoefeningen voor invloed hebben op jouw stress systeem;

Na de Masterclass ontvang je een aantal tips / opdrachten per mail waarmee je direct aan de slag kunt met het werken aan jouw gas- en rempedaal, ofwel de balans aanbrengen in jouw dagelijkse leven tussen stress en ontspanning. Kortom wil jij met minder stress door het leven gaan en beter leren omgaan met de dagelijkse druk van het leven? Doe dan mee aan deze Masterclass!

Data en locaties Masterclasses

Nieuwe datum volgt snel!

Locatie: online

Door op de datum te klikken ga je naar de shop, daar kan je je opgeven.

Deze Masterclass is ook te boeken voor groepen, neem even contact met me op voor alle ins en outs!


Stress & Ontspanning zijn beide onderdeel van de 7 pijlers van Brain Balance:

  • Breinkennis > Je hersenen bestaan uit verschillende gebieden, en al deze gebieden werken continu samen om diverse systemen aan te sturen in jouw lichaam. In deze hersengebieden zitten ook jouw bewuste en onbewuste systemen, de juiste balans daartussen creëren is ontzettend belangrijk, anders raak je in disbalans. Ik leer je de belangrijkste functies en werking van je brein zodat jouw brein geen loopje met je neemt maar jij de regie in handen krijgt.
  • Stress > Gelukkig hebben we een heel mooi stress systeem die voor ons werkt als het nodig is! Stress is dus niet per definitie verkeerd, je hebt stress nodig om te kunnen overleven. Alleen is het te vaak zo dat wij in de moderne wereld van nu dit stress systeem verkeerd en te vaak gebruiken waardoor we vaak te veel stress ervaren en dit zorgt ervoor dat je je lichamelijk en mentaal slecht kan voelen. Op de juiste manier omgaan met stress en weten hoe je je stress systeem steeds in balans brengt, daarmee ga ik je helpen.
  • Ontspanning > Je brein werkt de hele dag voor je! And sometimes it just need a break! Maar we vergeten soms hoe, we blijven onze hersenen maar aanzetten en overvragen ons brein, waardoor je mentale disbalans kunt ervaren. Ik leer je niet alleen hoe je het beste kunt ontspannen maar ook waarom dit zo goed is waardoor je ook echt meer ontspanning toe wilt voegen in je dagelijkse leven.
  • Beweging > Ik kan heel veel vertellen over waarom bewegen zo goed voor je is! In de basis weten we het wel, maar bewegen heeft zoveel voordelen voor je brein! Ik vertel je waarom het zo goed is en wat je zou kunnen doen, je hoeft echt niet elke dag naar de sportschool of marathons te lopen, beloofd!
  • Brainfood en supplementen > We krijgen tegenwoordig niet meer voldoende voedingsstoffen binnen via onze dagelijkse voeding, maar hebben wel de juiste voedingsstoffen nodig om ons brein (en daarmee ons hele systeem) goed te kunnen laten functioneren. Ik leer je waarom dit zo belangrijk is, welk effect het heeft en wat je het beste kunt doen, toegepast op jouw situatie, want elk mens is anders.
  • Omgeving > Je hebt het vast wel eens gehoord, jij bent het gemiddelde van de 5 mensen waar je het meest mee om gaat. Jouw omgeving beïnvloed jouw brein de hele dag, niet alleen de mensen om je heen, maar ook je sociale netwerk, je werk, waar je woont etc. Jezelf in een positieve omgeving bevinden en daarin de juiste keuzes maken is dan ook ontzettend belangrijk voor je, ik help je met de juiste keuzes te maken.
  • Slaap > Voldoende goede slaap heb je nodig om de prikkels van de dag te kunnen verwerken en je immuunsysteem voor je aan het werk te laten gaan zodat ze een ‘schoonmaakbeurtje’ in je brein kunnen houden. Ik ga met je kijken naar jouw slaapritme en onderzoeken hoe jij het beste slaapritme kunt vinden, die overigens in de ochtend al begint!

“Balance is not something you find, it is something you create”

Jana Kingsford

Contact

Parallelweg 36, Emmen
T: 06 – 44193900 E: info@brainbalancebymarijke.nl