Over mij

Van jongs af aan wilde ik altijd al alles regelen, alles weten en alles in de hand houden. Controle hebben zodat ik altijd precies wist wat en vooral ook hoe het ging gebeuren. Daarnaast wilde ik altijd helpen, zei nooit nee en stond altijd voor iedereen klaar. Deze beide karaktereigenschappen hebben me ontzettend veel gebracht, maar ook gekost.

Ik ben Marijke, geboren in 1980, sinds mijn 18e heb ik het geluk Sven, nu mijn man, aan mijn zijde te hebben en we hebben samen twee kinderen. Op mijn 18e ging ik al uit huis, ik wilde zelfstandig zijn, mijn eigen keuzes maken, mijn eigen weg vinden.

Ik ben opgegroeid in de Hospitality Wereld, ik leefde altijd in een hectische omgeving, zocht het ook op, daar ging ik goed op. Heerlijk om vol te gaan en datgene te doen waar ik goed in was. Continu was ik aan het zoeken naar meer uitdaging, in mijn werk, in opleidingen, in sporten. Daarnaast speelde er privé ook van alles waar anderen mij nodig hadden, waar ik klaar voor moest staan, van mezelf dan hé;-). Rond mijn dertigste werd deze combinatie van druk me teveel en belande ik in een burn-out.

Ik dacht dat ik nooit meer zou worden wie ik was, dat ik nooit meer kon doen wat ik deed, maar ik krabbelde weer op, door eerst rust te nemen en daarna weer stapje voor stapje in actie te komen. Na een paar maanden was ik er weer. Had ik weer vertrouwen in mezelf en kon ik weer doen wat ik deed, maar wist ik wel dat ik ook grenzen had in mijn kunnen. Maar toch ging ik weer door, met een iets betere verhouding tussen mijn gaspedaal en rem ;-).

In 2016 startte ik mijn eigen bedrijf, ik wilde ondernemer worden, iets voor mezelf neerzetten. Niet alleen maar hard werken voor een ander maar voor mezelf. Weer iets nieuws proberen, weer leren en het beste uit mezelf halen. Natuurlijk deed ik dit eerst in een branche wat dicht bij me lag en waar ik al had bewezen waar ik goed in ben.

In 2019 werd mijn vader ernstig ziek en zoals we allemaal weten kwam er een virus, tante C, in ons leven. Hierdoor werd ik letterlijk en figuurlijk stilgezet. Daar waar ik altijd druk was met werk werd ik gedwongen thuis te zitten en kwam er ruimte voor het zorgen voor anderen. Ik was al een paar jaar voor mezelf begonnen maar ging me afvragen wat ik eigenlijk aan het doen was. Ik wist nu wat het was ondernemer te zijn en voor mezelf te werken, maar waar werd ik nu echt gelukkig van? Waar krijg ik energie van? Ik ben in deze periode diverse boeken gaan lezen over persoonlijke ontwikkeling, motivatie, mindset etc. en kwam er al snel achter dat als ik deze informatie eerder had gehad en deze kennis eerder had geweten ik mezelf nooit in een burn out had gewerkt. Hier wilde ik iets mee doen! Anderen coachen, in de eerste plaats jongeren, zodat zij zichzelf weerbaar kunnen maken voor de harde wereld en de moderne maatschappij waarin wij nu leven.

Ik ben een opleiding gaan volgen tot jongerencoach en direct nadat ik deze had gehaald kwam de opleiding tot Brain Balance Coach (Brain Balance opleidingen van Charlotte Labee) op mijn pad en ik had direct het gevoel, dit is het! Dit is wat ik wil doen, dit sluit super aan bij de opleiding die ik al heb gedaan en dit is de verdieping die ik zocht! Ik twijfelde geen moment en heb me direct voor Level 1 en 2 ingeschreven en in 2021 ben ik gestart met deze opleiding.

Mijn vader is in 2020 overleden maar wat zou hij het ook interessant gevonden hebben! Wat heb ik al veel geleerd tijdens deze opleiding en wat ben ik mezelf tegengekomen! Voor mij was het echt zo’n eye opener dat ik nu niet begrijp waarom we niet allemaal deze informatie op jonge leeftijd al standaard in ons lespakket krijgen! De werking van ons brein, hoeveel invloed je er zelf op hebt, wat je kan doen om zelf zoveel energieker in het leven te staan, ik vind het nog steeds intrigerend!

Ik weet nu dat ik niet meer wil worden wie ik was omdat dat me ook bracht tot wie ik werd op mijn dertigste, iemand met een burnout! Ik weet nu dat ik wil worden wie ik wil zijn, een gelukkige, gezonde variant van die leuke dertiger die vol in het leven staat, heel veel wil doen en bereiken maar met de juiste energie en balans!

Missie

Wetende wat ik nu allemaal weet en hoe ik anderen daarmee kan helpen maakt dat ik de missie van Brain Balance van Charlotte Labee deel, ik help dan ook graag meer breinen in balans te brengen! Ik leer je de onvoorstelbare mogelijkheden van je brein beter te begrijpen zodat je je gedrag kunt veranderen waardoor je meer geluk en gezondheid in je leven kunt ervaren!